Viininvalmistuksen juhlaa

Freixenet uskoo vahvasti siihen, että elämästä kuuluu nauttia. Ajattelutapaan saattaa vaikuttaa se, että tila sijaitsee keskellä kauneinta Espanjaa Penedèsin kukkuloilla, elämää sykkivän Barcelonan lounaispuolella.

Ja mikäpä olisikaan parempi tapa nauttia elämästä kuin juhlistaa niin pieniä kuin suuriakin iloja kuohuviinin kera. Korkin poksahdus ja ensimmäisen siemaisun kupliva kihelmöinti kielellä ovat kuin alkusoitto onnistuneeseen juhlaan. Iloisesti tanssivat kuplat tekevät niin isosta kuin pienestäkin juhlasta hauskemman ja mieleenpainuvamman.

Freixenet’n viinitila sijaitsee Barcelonan lounaispuolella Penedèsin alueella, joka tunnetaan cavan kotiseutuna. Sen kukkulaista maisemaa suojaavat idästä puhaltavilta tuulilta Garraf Massif -vuorijono ja kylmiltä pohjoistuulilta rosoinen Montserrat-vuori. Alueen maaperä on luonnostaan viljava ja auringonpaistetta on runsaasti.

Näissä täydellisissä olosuhteissa syntyy kupliva aarre: cava. Tätä suojattua alkuperänimitystä saa käyttää vain mikäli viini on valmistettu tiukkojen säädösten mukaisesti. Säädöksissä mainitaan muun muassa sallitut rypälelajikkeet ja käytetty perinteinen valmistusmenetelmä, jossa viinin toinen käyminen tapahtuu pullossa. Freixenet’n viinitila Sant Sadurnissa täyttää kaikki nämä vaatimukset ja aitoa cavaa valmistetaan itse kasvatetuista ja kahden tuhannen tuottajan rypäleistä vuodesta toiseen.