Mistä kaikki sai alkunsa?
1861
X

Mistä kaikki sai alkunsa?

Freixenet-perheen juuret ulottuvat aina vuoteen 1861, jolloin Francesc Sala Ferrés ryhtyi valmistamaan ja viemään viiniä Amerikkaan. Nykyinen omistajaperhe on rakkaudella kunnostanut hänen alkuperäisen viinitalon, ja siellä valmistetaan yhä pieniä määriä cavaa alkuperäisen menetelmän mukaisesti.

Rakkaustarina
1889
X

Rakkaustarina

Francesc Sala Ferrésin aloittama tarina sai tuulta siipiensä alle, kun Salan viinitilan perijätär, Dolores Sala Vivé, solmi avioliiton Pedro Ferrerin kanssa vuonna 1889. Seuraavien vuosien aikana Doloresin verraton viininvalmistustaito ja Pedron vahva näkemys yrityksen tulevaisuudesta loivat yhdessä perustan, joka kantaa yritystä yhä tänäkin päivänä.

Juuri Dolores ja Pedro päättivät rohkeasti siirtyä viinin valmistuksesta huomattavasti vaativampaan kuohuviinin valmistukseen perinteisen menetelmän mukaan. Ja siitä alkoikin uusi luku kuohuviinien tarinasta.

Nimenanto
1914
X

Nimenanto

Mikä annettaisiin nimeksi tälle kuplivalle cavalle? Nuoripari valitsi nimen, joka liittyi läheisesti heidän elämäänsä. Pedro varttui viinitilalla, jonka katalaaninkielinen saarnilehtoa tarkoittava nimi oli La Freixeneda, jonka vuoksi hän sai lempinimen ‘el Freixenet’. Pariskunta ei tuolloin aavistanutkaan, että vain vuosisataa myöhemmin tämä lempinimi tunnettaisiin kaikkialla maailmassa.

Kaukomaiden kutsu
30-luku
X

Kaukomaiden kutsu

Freixenet’n New Jerseyn toimiston avaaminen 1930-luvulla oli ensimmäinen askel kohti cavan nousua maailmanmaineeseen. Pedro ja Dolores totesivatkin, että juhlat ovat tärkeä osa elämää kaikkialla maailmassa ja heidän cavansa pitäisi olla osa jokaista juhlaa, mikä oli poikkeuksellinen tapa ajatella tuohon maailmanaikaan.

Doloresin aikakausi
40-luku
X

Doloresin aikakausi

1930-luvun loppupuolella Pedro ja perheen vanhin poika saivat surmansa Espanjan sisällissodassa. Yritys jäi Doloresin ja hänen kolmen tyttärensä haltuun. Kautensa alussa, vuonna 1941, Dolores teki päätöksen, jonka vaikutukset tuntuvat vielä tänäkin päivänä: hän esitteli maailmalle Freixenet’n Carta Nevadan. Herkullinen ja kiehtova cava kauniisti huurretussa valkoisessa pullossa miellytti cavan ystäviä joka puolella, ja siitä tulikin pian koko maailman suosikki.

Kauneuden ja tehokkuuden liitto
1957
X

Kauneuden ja tehokkuuden liitto

Doloresin jäätyä eläkkeelle vuonna 1957, hänen toinen poikansa, Josep Ferrer, siirtyi yrityksen johtoon. Perheensä perinteitä jatkaen hän uurasti parantaakseen Freixenet’n makua entisestään ja monet kuohuviinien laatuun vaikuttaneet uudistukset ovatkin hänen ansiotaan. Freixenet’n viinitalo ryhtyi ensimmäisinä Espanjassa käyttämään pneumaattista menetelmää rypäleiden puristamiseen sekä jäähdytettyjä tankkeja käymisprosessin hidastamiseen. Yritys oli myös ensimmäisten joukossa, joka kehitti oman hiivansa.

Josep haaveili kansainvälisten markkinoiden valloittamisesta. Hän halusi, että ihmiset kaikkialla maailmassa voisivat juhlistaa pieniä ja suuria ilojaan nauttimalla kuplivasta cavasta.

Uusi tähti on syntynyt
70-luku
X

Uusi tähti on syntynyt

Josepin tekemien uudistusten ansiosta syttyi Freixenet’n taivaalle uusi, kirkas tähti. Kun uusi cava, Cordon Negro, lanseerattiin 1970-luvulla, sen pullon kiehtova muoto ja musta huurrepinta herättivät suurta huomiota. Myös sen raikkaan hedelmäinen maku oli kaikkien mieleen, ja siitä tulikin pian maailman myydyin cava.

Unelma toteutuu
80-luku
X

Unelma toteutuu

Josep Ferrerin ja hänen poikiensa ja siskonpoikiensa kova työ palkittiin, sillä 1980-luvulla heidän unelmastaan tuli totta – Freixenet’stä oli tullut maailman johtava perinteisen menetelmän mukaan valmistettujen kuohuviinien tuottaja.

Perhearvot kunniaan
Tänään
X

Perhearvot kunniaan

Tänä päivänä Freixenet’n viinitilalla Sant Sadurní d’Anoiassa tuotetaan Cordon Negron ja Carta Nevadan lisäksi useita muita Freixenet-cavoja, joita myydään yli 100 maassa kautta maailman. Tila harjoittaa viinintuotantoa myös 16:lla maailman arvokkaimpiin luettavista viinialueista: Kaliforniasta Argentiinaan ja Australiasta La Riojan alueelle.

Perheyritystä johtaa nyt viides sukupolvi. Tavoitteena on yhä sama kuin Francesc Sala Ferrésillä vuonna 1861: ensiluokkaisten viinien valmistaminen. Freixenet haluaa edelleen kehittää uusia ja parempia valmistusmenetelmiä. Viinitilalla kunnioitetaan yhä luontoäidin työtä, joka suo vuotuisen rypälesadon. Ja mikä tärkeintä, Freixenet haluaa yhä auttaa sinua tekemään jokaisesta juhlahetkestäsi erityisen.